Nytt låssystem har installerats

jun 9, 2013

För att förbättra säkerheten mot att obehöriga personer tar sig in i huset samt förenkla informationen om vilka som bor i huset har ett nytt nyckel- och inpasseringssystem installerats. Alla boende får en uppsättning brickor, som fungerar som nycklar. Notera att det enbart är entréer och garageportar som berörs, inte dörrarna in till själva lägenheterna.

De telefonnummer som finns inlagda i Kanalhusens lägenhetsregister kommer att läggas in i det nya porttelefonregistret. Om ni har önskemål om byte av telefonnummer, gå till föreningens kontor för att ändra numret (epost godtas inte eftersom vi inte har möjlighet att identifiera avsändaren).

Komplett användarmanual för det nya passagesystemet finns att läsa här: Användarmanual

Att komma ut ur garaget har blivit enklare genom den tryckknapp som nu sitter där tidigare nyckeldosa satt. Det är ingen säkerhetsändring mot tidigare eftersom det alltid funnits en ”öppna-knapp” på insidan precis bredvid porten. Av personsäkerhetsskäl är det inte tillåtet att låsa garage inifrån. Vid brand eller annan fara måste det finnas enkla möjligheter att snabbt ta sig ut.

Mer information om nytt nyckelsystem till Lantmätaren 8 finns att läsa här: Nyckelsystem